De zomerse zon gaat zeker vrijdag en zaterdag in de Blauwbossen Hoogstraten voor hitte zorgen op het meest exotische dansfestival van Europa. Temperaturen rond de 25°C. 's Nachts gaan die tot ongekende hoogten stijgen door het topprogramma.



AF-organisator Lo & Freya Verschueren : ' Een kleine programmawijziging
LA FIESTA & KAYENTE VERVANGEN NAKS KASEKO LOKO.
De groep uit Paramaribo, die einde juni nog in Nederland was, is er niet in geslaagd zijn visum te verlengen.? La Fiesta heeft een beresterke reputatie als live band, en Kayente is de jonge Surinaamse god met dreadlocks, die een grote hit scoorde met Djoegoe Djoegoe.

BELLA MONDO
Jullie weten ondertussen wel dat wij een boontje hebben voor de girl power van Bella Mondo, die hun Europese première geven op de Antilliaanse Feesten. Wees er vrijdag op tijd bij, de groep trapt af om 20:15u. De meiden kunnen genieten van enkele dagen acclimatisatie, want arriveren woensdag aanstaande.

LOCOMONDO IN DE STANDAARD
Naast Bella heb je ook Locomondo uit Athene. Wie het artikel in De Standaard niet heeft kunnen lezen, citeren we hier de volgende quote, die in verband staat met het ontstaan van het festival lang geleden:

Lode Verschueren: "Er is nog een reden waarom ik heel blij ben met Locomondo. De Antilliaanse Feesten zijn in 1982 begonnen als Griekse Feesten, in de tuin van de jeugdclub Cahier de Brouillon. Ik was eind jaren zeventig verliefd geworden op Griekenland en op de feestelijke muziek die ik daar gehoord had. Op die eerste Feesten waren nog geen cocktails maar de ouzo en de retsina vloeiden er even rijkelijk.

Het werd een groot succes en het jaar nadien besloten we iets gelijkaardigs te doen met muziek uit een ander werelddeel. Ik wist toen niets van Caraïbische muziek en sindsdien is het één grote ontdekkingstocht geweest. Maar met Locomondo maken we die cirkel dus een beetje rond. Toen ik vorig jaar op Kreta voor het eerst een nummer hoorde, was het alsof die groep zich al die tijd verstopt had voor mij."

Er is nog iets wat de organisator bindt met de zanger. De eerste Jamaicaanse groep die Koumaris (de zanger van Locomondo, red.) ooit live zag, waren The Skatalites, die Verschueren het jaar voordien in primeur naar Europa had gehaald.

Koumaris: "Ik ben in contact gekomen met ska en reggae toen ik in Duitsland studeerde. Ik kende natuurlijk al de liedjes van The Specials en Madness maar pas toen ik in de zomer van 1993 The Skatalites zag, ontdekte ik de echte, authentieke ska.”

Kom vooral op tijd, want in de regio Noorderkempen zijn er  wegenwerken.

Alle info op Antilliaanse Feesten  -

Nnieuws ThalsFM is er met een ploeg voor de beste foto's, misschien met jou, en HD-video's.

Foto's editie 2011 / Nnieuws